Renovezi un pod? Vezi cum să aduci de două ori mai multă lumină!

Renovarea podului și transformarea lui într-o mansardă luminoasă în care poți locui poate fi cea mai bună decizie pe care ai luat-o. Nimeni nu prea mai folosește podul casei pentru depozitarea lucrurilor vechi așa că de ce să nu profiți de acest spațiu neutilizat și să îl transformi într-o oază de relaxare, într-un spațiu de familie sau într-un dormitor de oaspeți.

 

Dacă și tu vrei să îți renovezi podul și să îl transformi într-un spațiu de locuit, iată ce ar trebui să iei în considerare:

  • Izolarea podului pentru a asigura un climat confortabil la mansardă și pentru a evita pierderile de căldură ce apar de obicei în sezonul rece
  • Iluminarea spațiului pentru că acest spațiu de sub acoperiș este renumit pentru capacitatea sa de a atrage cât mai multă lumină naturală
  • Ventilarea spațiului pentru a nu te confrunta cu probleme precum umiditatea, apariția igrasiei, a mucegaiului și deteriorarea finisajelor interioare la care ai lucrat cu atât de mult drag

Iluminarea și ventilarea spațiului pot fi rezolvate cu ajutorul ferestrelor de mansardă potrivite. Practic, ferestrele de mansardă sunt cele care fac diferența între un spațiu luminos și unul întunecat, care nu te atrage și nu te face să te simți confortabil. Marele avantaj al acestui spațiu din pod este chiar poziționarea lui. Dacă alegi ferestrele potrivite și le poziționezi cum și unde trebuie pe pantele acoperișului te poți bucura de lumină naturală întreaga zi și, acolo unde este cazul, de o priveliște minunată.

Majoritatea podurilor au o deschidere care permite folosirea în întregime a înălțimii podului, iar acest lucru poate fi folosit pentru a maximiza cantitatea de lumină care intră în interiorul acestui spațiu. Spre exemplu, dacă podul tău are o înălțime destul de mare, poți opta pentru amplasarea ferestrelor de mansardă pe două nivele pentru a te asigura că lumina este distribuită uniform în tot spațiul. Mai mult decât atât, acest truc pentru distribuirea uniformă a luminii te va ajuta să ai și un spațiu foarte bine ventilat și implicit, un climat interior sănătos. Poți să te joci cu ferestrele de mansardă astfel încât să obții diverse jocuri de umbre, dar în același timp să păstrezi o anumită armonie. Ferestrele de mansardă amplasate una lângă alta, pe orizontală vor aduce de două ori mai multă lumină naturală decât ferestrele verticale, dar și ocazia de a privi în fiecare seară cerul înstelat.

Un lucru important este să nu te apuci de renovarea podului până nu ai stabilit ce fel de destinație vei acorda spațiului. Fă-ți un plan și încearcă să vizualizezi totul, de la amplasarea festrelor, la mici detalii de amenajare, mobilier, accesorii.

Dacă ai nevoie de sfaturi sau consultanță gratuită, accesează velux.ro. Urmărește noutățile pe facebook.com/VELUX, Instagram.com/veluxromania, youtube.com/VELUXRomania.

 


Lasă un Comentariu...

*