Totul despre rulourile pentru ferestre de mansardă – vezi ce model ți se potrivește!

Lumina naturală din mansardă este, de departe, cel mai mare avantaj al acestui spațiu. În cazul în care dorești să îți amenajezi un spațiu de lucru la mansardă, atunci prioritatea ta va fi să beneficiezi de cât mai multă lumină naturală. Ce se întâmplă însă dacă amenajezi la mansardă un dormitor sau un living și există momente în care vrei să te odihnești și nu poți din cauza luminii naturale. Soluția potrivită pentru astfel de cazuri sunt rulourile, care nu au doar un rol funcțional, ci și unul estetic. În cele ce urmează vom vorbi despre rulourile potrivite celor mai cunoscute ferestre de mansardă – VELUX. 

Există rulouri care îți oferă un control total al luminii, rulouri care filtrează lumina sau rulouri care îți asigură un control al căldurii.

1. Rulouri pentru controlul luminii – rulouri opace

Acest tip de rulouri sunt potrivite mai ales pentru dormitoarele de la mansardă. Practic, în momentul în care vrei să te odihnești în timpul zilei tot ce trebuie să faci este să tragi ruloul iar în cameră se va face întuneric total și te vei putea bucura astfel de o atmosferă confortabilă pentru odihnă și somn. Ai la dispoziție atât varianta de rulou opac cu fixare în 3 puncte fixe, cat si cu șine glisante, precum și o varietate de culori și modele. Cele cu șine glisante conțin modele Disney, Star Wars sau culori vivante sau naturale.

2. Rulouri pentru filtrarea luminii

Există și cazuri în care nu îți dorești un întuneric benză, ci doar o lumină difuză, perfectă pentru a te uita la un film sau pur si simplu pentru a butona televizorul. Dacă te afli în această situație, atunci ar trebui să iei în considerare rulourile pentru filtrarea luminii și nu cele pentru un control total al luminii. Aceste rulouri sunt potrivite mai ales pentru situațiile în care ai optat pentru transformarea mansardei într-un living sau într-o cameră de relaxare.

Gama VELUX include aici rulourile decorative, cele plisate, jaluzelele venețiene sau romane. Alegerea rulourilor potrivite în acest caz ține mai mult de gusturi și de amenajarea interioară a spațiului.

3. Rulouri pentru controlul căldurii

Dacă până acum am vorbit de rulourile interioare, rulourile pentru controlul căldurii sunt exterioare și previn supraîncălzirea mansardei în sezonul canicular (pot reduce temperatura chiar și cu până la 5 grade Celsius.

Din categoria accesoriilor pentru controlul căldurii, VELUX oferă roleta exterioară care îți asigură în primul rând o temperatură potrivită la interior, dar și întuneric complet în momentele în care ai nevoie și izolare fonică. Dacă îți dorești un rulou care să ofere un control al căldurii, dar să nu afecteze în niciun fel priveliștea și lumina naturală care pătrunde în mansardă, poți opta pentru un rulou exterior parasolar VELUX, transparent.  

Dacă știi care îți sunt prioritățile și ce nevoi ai, nu ar trebui să îți fie greu să alegi ruloul perfect. În orice caz, le poți cere celor de la VELUX câteva recomandări pentru a te asigura că ai făcut alegerea perfectă!

Intră pe velux.ro pentru mai multe detalii și urmărește noutățile pe facebook.com/VELUX, Instagram.com/veluxromania, youtube.com/VELUXRomania.

 


Lasă un Comentariu...

*