Unde să poziționezi ferestrele de mansardă?

Poziționarea corectă a ferestrelor de mansardă este extrem de importantă, mai ales dacă vorbim de un spațiu care are nevoie de multă lumină naturală cum ar fi livingul sau din contră, un spațiu care are nevoie de puțină lumină naturală, cum ar fi un dormitor sau un mic home cinema amenajat la mansardă. În momentul în care decizi unde vor fi amplasate ferestrele de mansardă, trebuie să ții cont de 3 lucruri: lumina naturală, ventilația și legătura cu exteriorul.

  1. Lumina naturală

Studiile au arătat că ferestrele amplasate chiar pe acoperiș asigură o cantitate mai mare de lumină naturală decât cele amplasate pe perete. Prin urmare, dacă îți dorești mai multă lumină naturală, ar fi bine să optezi pentru niște lucarne și nu pentru niște ferestre amplasate pe panta acoperișului. Dacă optezi pentru niște ferestre amplasate pe panta acoperișului, ar fi bine să alegi și poziția potrivită pe pantă. Specialiștii recomandă să amplasezi ferestrele chiar la mijlocul distanței dintre podea și tavan pentru că în acest fel vei beneficia de cantitatea optimă de lumină naturală. Dacă montezi ferestra prea jos, nu te vei bucura de prea multă lumină în partea superioară a încăperii, iar dacă o vei monta prea sus, lumina nu se va distribui uniform în partea inferioară.

  1. Ventilarea

Ferestrele de mansardă au un rol important în ventilația eficientă a spațiului. Dacă vrei să obții o ventilație optimă, ar fi bine să amplasezi ferestrele la înălțimi diferite pentru a asigura circularea aerului în întreaga încăpere. O altă recomandare a specialiștilor este să optăm pentru niște ferestre cu fante de ventilare care asigură schimbul de aer între interior și exterior chiar și cu fereastra închisă sau în perioadele cu condiții meteo nefavorabile.

  1. Legătura cu exteriorul

Mansarda este spațiul care îți oferă și o perspectivă unică asupra mediului înconjurător. Așa că, de ce să nu profiți de acest lucru? Dacă locuiești într-o zonă cu multă verdeașă, profită de acest lucru și optează pentru niște ferestre mari care să îți asigure o panoramă deosebită asupra naturii. În acest fel, mansarda se va transforma într-un loc extrem de intim în care te poți retrage și poți comunica la nivel vizual cu mediul înconjurător.

Nu uita, fereastra trebuie să fie cea care îți oferă cantitatea necesară de lumină naturală, o ventilație optimă a spațiului dar și o panoramă unică asupra naturii care te înconjoară. Dacă nu știi ce tip de fereastră se potrivește mansardei tale, întreabă un specialist!


Lasă un Comentariu...

*