Cele mai frumoase mansarde din clădiri istorice

Mansardele pot fi încăperi pline de farmec, de mister și se pot transforma în oaze de liniște, de relaxare sau zone pentru diferite activități. Atunci când au și o istorie în spate, mansardele sunt și mai atrăgătoare. În cele ce urmează, vă prezentăm cele mai frumoase mansarde din clădirile istorice ale Bucureștilor.

Mansarda Vila Prager

Picture 1 of 5

Vila Prager-Zweifel

În urmă cu un secol, casa situată pe bulevardul Regina Maria era reşedinta familiei lui Alexandru Prager, ce făcea parte din bogata familie Prager, care deţinea imobile, terenuri şi magazine în întreaga ţară. Alexandru Prager era unul dintre tinerii din clasa aristocrată și a luat parte la primul raliu auto din România. Vila istorică are o mansardă ce se numără printre cele mai spectaculoase din capitală.

Vila Urlățeanu

Şi vila Urlăţeanu, situată în zona Grădinei Icoanei, are o mansardă spectaculoasă. Ion Urlăţeanu este un descendent al familiei boierești cu numele omonim şi printre primii medici ai spitalului Colentina. Acesta și-a construit în 1920 o vila în zona Grădinei Icoanei. Construcţia de 2.000 mp este o mărturie a prestigiului de care se bucura medicul.

Casa Frații Belli

Vila se află în proprietatea Romconsulting, o firmă românească de imobiliare, încă de la jumatatea anilor ’90. De altfel, firma a şi avut sediul în această clădire. Vila lasă impresia unei, cutii muzicale artizanale pe care o poţi privi la nesfârşit, iar când pătrunzi înăuntru, senzaţia este aceeaşi.

Casa Maria Budisteanu

Aceasta altă clădire ce adăposteşte o mansardă frumoasă. Situată pe bulevardul Ferdinand din Bucureşti, vila este sediul companiei SmartPoint, iar mansarda este dedicate oamenilor creativi din companie, fiind un spaţiu colorat, pozitiv şi luminos.

Casa Radu R. Stanian

Vila i-a aparţinut primarului cu acelaşi nume al Ploieştiului, din perioada 1907-1911. Casa se află pe Strada Maria Rosetti din Bucureşti, aceasta fiind consolidată, reabilitată şi construită.  Mansarda este una cu istorie, acum fiind transformată într-un spaţiu modern, spaţios, luminos.

Toate aceste mansarde au rezistat cu brio testului timpului. Deși unele au fost modernizate, transformate, ele continuă să fie zone în care oamenii își petrec timpul cu plăcere, mai ales când știu că aceste încăperi sunt încărcate de istorie.


Lasă un Comentariu...

*