Mansarde spectaculoase din jurul lumii

Mansarda 1 (2)

Picture 2 of 10

Mansarda poate fi un spațiu intim, de refugiu din cotidian. Acest spațiu poate fi transformat în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră, fiind extrem de versatil, spre exemplu, poate servi drept birou, bibliotecă, sau poate fi și un colțișor de relaxare, romantic. Mansardele atrag din exterior, fiind adesea un element ce captează atenția. Mansardele sunt iubite peste tot în lume, astfel încât o să vă prezentăm în cele ce urmează câteva exemple de mansarde superbe.

Prima fotografie  prezintă o casă modernă din Los Angeles și dă senzația unui spațiu nelimitat – Deși arată extrem de modern, mansarda a fost construită în 1949. Aceasta oferă o priveliște feerică, vegetația din jur din jur este bogată, iar interiorul este practic contopit cu exteriorul. Mansarda este construită pe conceptul open space, care te face practic să te simți ca în mijlocul naturii, în confortul din interior. Stilul are influențe japoneze, prin folosirea unor elemente precum jaluzelele verticale sau lămpile din hârtie.

A doua casă este din nou una modernă, transparentă, ce favorizează dezvoltarea pasiunilor (puteți observa setul de tobe de la etaj). Casa are un design foarte atrăgător, liniile sunt simple, dar ferme, iar zona superioară,  acolo unde se află și mansarda cochetă, pare mai scoasă în evidență. Lumina naturală invadează tot acest spațiu prin pereții de sticlă, lucru nu numai plăcut, dar și practic.

A treia mansardă face într-adevăr cinste denumirii de „bonus room” ce i s-a dat mansardei, acest concept fiind din ce în ce mai în vogă în toată lumea. Mansarda este separată de restul casei, fiind legată de aceasta doar printr-un hol. În plus, o altă cale de acces în mansardă este prin garaj, lucru util pentru oaspeții care ajung noaptea târziu. Și mai interesant este faptul că această casă este o biserică veche, ce a fost reamenajată.

A patra mansardă este una ce dă spre o mini-gradină interioară, și completează astfel un spațiu menit relaxării. În același registru, următoarea poză prezintă o mansardă cu vedere spre piscină. Ultima poza emană un aer exotic…lucru puțin surprinzător pentru că aceasta este o mansardă din Thailanda. Următoarea imagine este o vedere panoramică a clădirii ce se integrează perfect în peisajul stâncos.

Următoarea casă, botezată „casa luminii”, are o mansardă spectaculoasă, datorită unor sisteme moderne ce captează a lumina și căldura soarelui și le transformă în energie. Astfel, mansarda are și un rol practic, ajutând la reducerea cheltuielilor. Mansarda a fost amenajată drept spațiu de lucru.

În fine, ultima casă a cărei mansarde vi-o prezentăm este tocmai din Sydney, Australia. Casa a fost construită inițial doar pe un nivel, mansarda fiind adăugată atunci când familia s-a mai extins. Deși terenul este îngust, geamurile pliabile fac astfel încât interiorul să se contopească cu exteriorul, îndepărtând senzația de strâmtoare.

Toate aceste mansarde sunt exemple mai mult decât reușite, spectaculoase, a modului în care un spațiu aparent mic și fără o întrebuințare deosebită, se poate transforma într-o cameră iubită de întreaga familie, indiferent de destinația acesteia. În plus, spațiul geografic, cultura, specificul locurilor din care provin aceste mansarde, contribuie și ele la farmecul acestora.


Lasă un Comentariu...

*