Modele de case nobile cu mansardă

Modelele de case în stil clasic, elegant, rămân o opțiune mereu în tendințe, indiferent de trecerea timpului. Stilul arhitectural clasic este de multe ori îmbinat cu elemente moderne, care dau personalitate clădirii. Astfel de proiecte necesită o investiție mai crescută, majoritatea caselor fiind spațioase și realizate din materiale solide, însă beneficiile sunt pe măsură.

Pe lângă un aspect deosebit și eleganța clasică inconfundabilă, locuitorii vor beneficia de o funcționalitate crescută, datorată tehnologiilor actuale de construire. Un alt avantaj este spațiul disponibil la interior, cu mansarde spațioase și luminoase, care permit unor familii cu mai mulți membri un trai confortabil.

În cele ce urmează îți prezentăm o selecție de astfel de case, majoritatea inspirate de locuințele burgheze ale secolelor trecute.

Modele de case nobile cu mansarda 1

Picture 1 of 9

1.       Casa din imagine este situată în Franța și are o arhitectură clasică, ce impresionează prin simplitate și eleganță. Realizată din materiale rezistente și durabile, aspectul va rămâne aproximativ același pentru o lungă perioadă de timp. Ferestrele ample luminează frumos interiorul, iar spațiul generos de sub acoperiș este luminat datorită prezenței lucarnelor.

2.       Arhitectura clasică franceză impresionează și de această dată. Fațada crem, în contrast cu acoperișul din șindrile gri, atrage negreșit privirile trecătorilor. Cele două lucarne ovale încadrează frumos fereastra arcuită de mari dimensiuni. Un efect deosebit îl au și elementele ornamentale.

3.       Această casă amintește de vechile conace, atât prin arhitectură, cât și prin natura din împrejurime. Ferestrele sunt ample, permițând unei mari cantități de lumină naturală să pătrundă la interior. Acoperișul înalt oferă confort la mansardă, fără limitările frecvent întâlnite în cazul acoperișurilor mai joase.

4.       Casa din cărămidă, vopsită în alb, iese subtil în evidență datorită unor detalii de efect precum balustrada balconului de culoare neagră, din fier forjat, plantele strategic amplasate, sau obloanele de culoare închisă. Și aici proprietarii au optat pentru lucarne, care lasă lumina naturală să pătrundă la mansardă și, totodată, oferă spațiu suplimentar pe verticală.

5.       Realizată din piatră, această casă are un aer impunător și somptuos. Culorile neutre nu distrag atenția de la stilul arhitectural clasic și elegant. Frontonul frumos decorat se potrivește cu balustrada balconului de la ultimul etaj.

6.       Această casă este diferită de cele prezentate până acum, dar nu este nicidecum mai puțin atrăgătoare. Clădirea se remarcă în primul rând prin aspectul clasic primitor, iar mai apoi prin numărul mare de ferestre. Alte elemente interesante sunt cele patru lucarne, de dimensiuni destul de mari și terasa de pe acoperiș.

7.       Combinația de gri cu alb aduce un plus de eleganță clădirii, frumos înconjurată de un spațiu verde bine îngrijit. Ferestrele largi acoperă mare parte din fațadă, iar modelul acestora se repetă și în cazul lucarnelor.

8.       Clădirea din imagine este mai degrabă un mic castel franțuzesc. Turnul, cu micul ornament amplasat deasupra ferestrei, conferă clădirii un aer de poveste. Spațiul nu este o problemă la interior, iar acoperișul permite un grad de confort ridicat la mansardă.

9.       Aceste tipuri de acoperișuri sunt special create pentru a oferi un spațiu generos la mansardă. În cazul clădirii din imagine, acest lucru este foarte util, dimensiunea spațiului disponibil pe orizontală fiind mai redusă.

Modelele de case prezentate în galeria de imagini sunt cu siguranță opțiuni ce merită luată în calcul în cazul în care bugetul o permite. Gradul de confort va satisface chiar și cele mai ridicate așteptări.

Sursa: www.decorpad.com


One Response to “Modele de case nobile cu mansardă”

Read below or add a comment...

  1. Păcurar DAniela says:

    Foarte frumoasa fara cuvinte

Lasă un Comentariu...

*