Transformarea podului în mansardă. 3 renovări spectaculoase care să te inspire

De câte ori te-ai gândit să îți transformi podul plin de vechituri într-un spațiu util în care te poți relaxa? Sau să-ți faci acel birou unde să poți lucra în liniște? Sau să amenajezi în pod o cameră pentru copii tăi? Atunci este momentul să începi să renovezi podul și să îi dai destinația dorită.

Noi îți venim în ajutor cu cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere și cu câteva exemple care să te inspire.

  • Izolația: este extrem de importantă, mai ales dacă vrei să te bucuri de un mediu călduros și confortabil la interior în orice anotimp și în același timp să economisești sume semnificative de bani cu încălzirea mansardei. Alege produsele de calitate și ține cont de sfaturile specialiștilor în acest sens.
  • Lumina naturală: mansarda este un spațiu generos din acest punct de vedere, deoarece ferestrele de mansardă aduc de două ori mai multă lumină naturală comparativ cu cele verticale de aceeași dimensiune și de patru ori mai multă lumină decât lucarnele de aceeași dimensiune. Pentru a îmbina izolația cu lumina naturală, cea mai bună alegere în acest sens o constituie ferestrele de mansardă VELUX cu geam termoizolant din 3 foi de sticlă.
  • Obiectele de mobilier: Unghiurile mansardei care îi redau farmecul aparte, pot fi transformate în avantaje. Sub fiecare pantă poți obține amenajări deosebite, fie cu mobilier făcut de tine, din materiale reciclate, fie cu obiecte de mobilier cât mai compacte, eventual realizate pe comandă, care să se potrivească perfect spațiului tău și în același timp să îți permită să te miști în voie.

În continuare îți vom da 3 exemple de transformări ale podului în mansarde luminoase care să te inspire în viitorul tău proiect de renovare. Iată care sunt acestea:

  1. Pod transformat în spațiu de lucru

Mansarda ca spațiu de lucru este o alegere perfectă. Ești mai ferit de restul casei, ai liniște și intimitate și vei putea atât să lucrezi în voie, cât și să care să îți amenajezi un spațiu de lucru pentru întâlniri cu clienții. Pentru concentrare bună, ai nevoie de ferestre generoase ca dimensiune, eventual montate în combinații, pentru iluminare și ventilare foarte bune. Finisarea elegantă a spațiului și câteva obiecte de mobilier sunt suficiente astfel încât să îți desfășori activitatea.

  1. Pod transformat în dormitor

O variantă ideală în situațiile în care ai nevoie de spațiu suplimentar, este transformarea podului într-un dormitor. Dacă mansarda are acoperiș în două ape, ideal este să amplasezi ferestrele față în față, pentru o distribuție cât mai echilibrată a luminii. Nu uita nici de niște rulourile opace VELUX care să îți asigure un control al luminii atunci când îți dorești să te odihnești și razele soarelui nu te lasă.

  1. Pod transformat în baie

Dacă ai un pod de dimensiuni mai mici care nu poate fi transformat într-un dormitor sau spațiu de lucru, atunci ar fi bine să iei în considerare amenajarea unui spațiu de relaxare doar pentru tine, cu alte cuvinte, amenajarea unei băi. Podul îți oferă acea intimitate pe care ți-o dorești în anumite momente, iar jocul de lumini și umbre este asigurat dacă optezi pentru ferestre de mansardă VELUX care contribuie la crearea unei atmosfere de vis. Ai nevoie doar de o cadă cât mai mare în care să te poți relaxa așa cum se cuvine, de o fereastră care să îți asigure lumina naturală necesară și câteva accesorii cum ar fi lumânări parfumate sau oglinzi care să dea un plus de romantism.

1

Picture 1 of 4

După cum poți observa din exemplele de mai sus, transformarea podului într-un spațiu util nu este o treabă dificilă, atâta timp cât îți pui la încercare creativitatea și ai parte de ajutor.

Află totul despre ferestrele de mansardă pe velux.ro și fii la curent cu noutățile pe facebook.com/VELUX și instagram.com/veluxromania.

 


3 Responses to “Transformarea podului în mansardă. 3 renovări spectaculoase care să te inspire”

Read below or add a comment...

  1. VASI says:

    CONSTRUCTORI DE CALITATE, EXECUTAM IN TOATE JUDETELE :
    * CONSTRUCTII CASE LA ROSU
    * CONSTRUCTII SI RENOVARI MANSARDE
    * FINISAJE INTERIOARE CASE
    * RENOVARI APARTAMENTE,
    * HIDROIZOLATII TERASE.
    TEL. 0745315725

  2. Perescu ioana says:

    Buna ziua am si eu nevoie de un specialist pt amenajarea casei….Aceasata fiind la rosu acum urmeaza instalatia electrica dar sunt putin derutata de amplasarea mibilierului pe viitor..Multumesc astep raspunsul dumneavoastră…

  3. Nicolae says:

    Buna vreau sa fac podul dormitoare sint din tandarei jud ialomita

Lasă un Comentariu...

*