Idei și sugestii pentru propria sală de sport la mansardă

Dacă sportul este important pentru tine, dar orarul nu-ți permite un program regulat la o sală de sport, poți lua în considerare amenajarea unei astfel de încăperi în propria locuință. Mansarda este un spațiu care poate fi adaptat perfect la acest proiect. Cu un plan adecvat, din punct de vedere financiar, investiția va fi una rezonabilă. Totuși, se impune o analiză atentă a posibilităților și a costurilor.

Idei și sugestii pentru propria sală de sport la mansardăÎn primul rând este indicat să verifici posibilitățile pe care încăperea ți le oferă. Unele aparate de fitness sunt mari și grele. Asigură-te că intrarea și scările de la mansardă îți permit transportarea aparatelor pe care vrei să le folosești. Apoi, verifică suprafața și locul în care ai putea să le așezi ulterior. Este indicat să folosești materiale anti-alunecare în imediata apropiere a aparatelor.

Un aspect necesar este ca podeaua să fie foarte rezistentă. Atunci când începi reamenajarea mansardei, asigură-te că discuți cu constructorii despre acest lucru.

Alte detalii importante sunt îmbinarea și montarea podelei. Nu vrei ca aceasta să scârțâie sau să scoată diverse sunete în timpul antrenamentului. Acest lucru ar deveni enervant și te-ar distrage de la programul de sport.

Dacă spațiul îți permite acest lucru, ai putea lua în calcul amenajarea unei mici băi cu cabină de duș, pentru ca sala de sport să fie cât mai funcțională. Totodată poți alege să așezi în încăpere o canapea, fotolii, o măsuță, sau orice alte piese de mobilier, în funcție de preferințele tale. Aceste detalii vor spori confortul și, în plus, camera va putea fi folosită și în alte scopuri.

Temperatura este un aspect foarte important. Va fi necesară montarea unui aer condiționat deoarece pe timpul verii temperatura de la mansardă tinde să crească foarte mult. Controlul temperaturii este important și pe timp de iarnă, când mansardele devin răcoroase. O bună izolație va fi de foarte mare ajutor.

Un alt aspect important este lumina. Vei avea nevoie de o luminozitate bună, de aceea este indicat să montezi mai multe surse de lumină, precum spoturi cu led, în zone specifice.

În ceea ce privește stilul încăperii, trebuie găsit echilibrul perfect între eficiență, utilitate și decor.

Mansardele au un aer aparte și poate te gândești să păstrezi acel aspect, optând pentru un stil cât mai clasic și natural, precum grinzile la vedere, lemnul ca material de bază, etc. Chiar dacă în acest mod atmosfera creată va fi una deosebit de plăcută, unele materiale, printre care și lemnul, se zgârie ușor și ar trebui să iei în calcul și alte opțiuni.

Alege materiale care se curăță ușor și care nu vor necesita prea mult timp pentru a le menține curate.

La o oarecare distanță de zona de antrenament așează o oglindă mare.

Un mini frigider va fi o alegere foarte bună, atât pentru a avea mereu apă proaspătă la îndemână, cât și pentru păstrarea unor mici gustări.

Culorile sunt o alegere personală, dar este preferabil să optezi pentru culori deschise, pale, care dau impresia de spațiu mai mare.

Obiectele de decor, precum diverse tablouri, vor crea o atmosferă relaxantă.

Pentru ca sala de sport să fie perfect funcțională și utilă, iar ca antrenamentele să fie eficiente, informează-te asupra diferitelor tipuri de aparate disponibile și a utilizării lor. Ideal ar fi ca antrenamentele să vizeze atât sistemul cardiovascular, cât și tonusul muscular.

În final, înainte de a începe exercițiile, ia în considerare factorul motivațional. Un sistem stereo sau un televizor vor ajuta în acest sens.


Lasă un Comentariu...

*