Înfrumusețează balconul sau fereastra mansardei tale cu flori

Odată cu venirea primăverii, o metodă simplă și de efect pentru a înfrumuseța aspectul mansardei tale o reprezintă florile în ghiveci. Exploziile multicolore de la ferestre sau balcoane atrag de fiecare dată priviri admirative. Astfel, chiar și într-un spațiu restrâns, poți crea o atmosferă veselă și relaxantă. Natura este o continuă sursă de energie și bună dispoziție.

Înfrumusețează balconul sau fereastra mansardei tale cu floriPrimăvara este anotimpul în care înfloresc multe dintre speciile cele mai frumoase de flori decorative. Adecvate plantării în ghivece sau în jardiniere, există specii care nu necesită o îngrijire specială, dar oferă în schimb bucurie și culoare. Cele mai întâlnite sunt Geranium, denumită și mușcată, Begonia, trandafirii, Fuchsia, denumită și Cerceluș, Iasomia, cu minunatul ei parfum senzual. Acestea sunt, cu siguranță, unele dintre cele mai frumoase flori, potrivite pentru ferestre și terase.

Geranium sau mușcata

Geranium cuprinde peste 400 de specii, înflorește de primăvara până toamna și este o plantă potrivită în special pentru balcoanele și ferestrele situate la soare. Totuși, nu este indicată nici prea multă căldură.

Este recomandat să fie udată de 3-4 ori pe săptămână fără a stropi și frunzele. A se evita udarea prea frecventă. Este important ca solul să fie bine drenat pentru că în cazul în care apa băltește, există riscul ca rădăcinile să îi putrezească iar planta să moară.

Primăvara trebuie scurtate ramurile, pentru o creștere mai bogată a mugurilor noi.

Îndepărtează frunzele și florile uscate cu regularitate, astfel vei prelungi perioada de înflorire.

Mușcatele sunt rezistente la îngheț și pot fi lăsate la locul lor și pe timp de iarnă. Rărește udările la începutul toamnei.

Begonia

În aer liber Begonia înflorește în general vara. Datorită marii varietăți de forme și culori a frunzelor dar mai ales a florilor, Begonia este una dintre cele mai îndrăgite flori. Paleta de culori a florilor este foarte largă: nuanțe de roșu, corai, roz, galben, portocaliu, alb.

Begoniei ii place căldura, ideale pentru ea fiind temperaturile de 25 grade ziua, și 14 grade noaptea.

Nu trebuie așezată direct în razele soarelui.

Când începe să crească neuniform, tunde ramurile la patru centimetri de la bază.

Elimină regulat florile ofilite dar nu atinge frunzele, care sunt delicate.

Pe timp de iarnă trebuie păstrată în casă, la o temperatură de aproximativ 18 grade Celsius.

Trandafirii

Există aproximativ 250 de specii diferite de trandafiri, din care s-au născut mii de soiuri. De regulă înfloresc primăvara, dar unele soiuri înfloresc până toamna târziu. Trandafirii se udă cu regularitate, în funcție de specie și de dimensiune.

Este indicată tunderea la sfârșitul iernii – începutul primăverii.

Îndepărtează regulat frunzele și ramurile uscate și reordonează forma plantei.

De obicei trandafirii rezistă perioadei rece.

Fucsia

Fucsia sau Cercelușul este o plantă deosebit de frumoasă, care și-a primit numele după Leonard Fuchs, doctor şi botanist german din secolul al XVI-lea.

Înflorește vara, iar florile rezistă uneori până toamna târziu. Preferă umbra și solul fertil. Trebuie udată în mod abundent pe perioada de vară, mai puțin spre finalul înfloririi.

În cazul în care planta a crescut dezordonat, este indicată tunderea în luna martie.

Îndepărtează cu regularitate florile ofilite și ramurile uscate.

Pe timp de iarnă planta trebuie păstrată la o temperatură între 15 și 18 grade Celsius.

Iasomia

Iasomia este o plantă cu mici flori albe sau galbene, care emană un parfum puternic și deosebit de plăcut. Preferă lumina, iar specia cea mai întâlnită, Gelsomino Officinale, înflorește din iunie până în septembrie. Se recomandă să fie udată cu regularitate pe timp de vară.
Pe timp de iarnă este preferabil să o păstrezi la interior.


Lasă un Comentariu...

*